Baza sql |
Autor |
Wiadomość |
4Tmx
|
Wysłany: 2008-10-16, 10:26 Baza sql
|
|
|
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę wykonać kopię zapasową bazy danych i wrzucić plik w inne miejsce sieciowe, oczywiście wszystko wrzucić do crona, ale od początku.
- chciałbym aby kopia wykonywała się codziennie o określonej godzinie i zapisywana była w inne miejsce, dysk sieciowy lub inny komputer
- następnie chciałbym jeszcze w cronie zaplanować sobie aby wykonywał vacum bazy SQL.
Niestety jestem dopiero początkującym użytkownikiem i nie posiadam takiej wiedzy... Wiem, wiem google.pl ... znalazłem tylko cząstkowe informacje.
Kod: | system operacyjny (wiadomo): DEBIAN
baza SQL postgres wielkość około 3,1 GB i rośnie |
Z góry dziękuję za pomoc.
Inna sprawa wpadła mi jeszcze do głowy, mianowicie czy jeżeli przeinstaluję Debiana z platformy 32 bitowej na 64 bitową to wzrośnie "szybkość" działania, czas reakcji, bazy sql i odpowiedzi na zapytania kierowane do niej, czy nie opłaca reinstalować systemu?
Z poważaniem
4Tmx |
|
|
|
 |
Maciek_Rutecki
Administrator
JID: [email protected]
|
|
|
|
 |
kriks
Administrator
JID: [email protected]
|
Wysłany: 2008-10-18, 12:41
|
|
|
Cytat: | Inna sprawa wpadła mi jeszcze do głowy, mianowicie czy jeżeli przeinstaluję Debiana z platformy 32 bitowej na 64 bitową to wzrośnie "szybkość" działania, czas reakcji, bazy sql i odpowiedzi na zapytania kierowane do niej, czy nie opłaca reinstalować systemu? |
System operacyjny dobierasz do serwera jaki posiadasz jeśli jest to platforma 64 bitowa to system powinien być 64 bitowy. |
_________________ jesteś nowy, przeczytaj to.. |
|
|
|
 |
|