[LINK] ''Legenda Open Source odwiedzi Kraków'' |
Autor |
Wiadomość |
Maciek_Rutecki
Administrator
JID: bc547@jabber.gda.pl
|
Wysłany: 2009-01-17, 12:11
|
|
|
No i jeden z niewielu, który nie zmienia poglądów w zależności jak mu pasuje. |
_________________ Maciek
http://www.maciek.unixy.pl |
|
|
|
 |
michal [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-17, 13:07
|
|
|
kriks napisał/a: | Rozumiem że krytykujecie, |
Chyba nie do końca.
kriks napisał/a: |
ale trzeba pamiętać kto jest współautorem ruchu wolnego oprogramowania , dzięki komu zawdzięczamy to co mamy, czyli GPL , Emacs czy GCC, człowiek ma dorobek , który wpłynął na cały świat. |
I z tego powodu ma prawo krytykować wszystkich wokół (zarówno osoby, firmy jak i organizacje) a gdy sam jest krytykowany, to oburza to ludzi.
kriks napisał/a: |
Myślę że trochę szacunku mu się należy. |
Tak - trochę. |
|
|
|
 |
michal [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-17, 13:09
|
|
|
Maciek_Rutecki napisał/a: | No i jeden z niewielu, który nie zmienia poglądów w zależności jak mu pasuje. |
Oczywiście - gdy sponsorował go Intel, to po nich nie jechał. Intel przestał dawać pieniądze, to zaczął im zatruwać życie odnośnie otwartości sprzętu. |
|
|
|
 |
scool
JID: scool@jabberpl.org
|
Wysłany: 2009-01-17, 19:43
|
|
|
Ja tam o intelu nic nie wiem - na prelekcji kilka minut osobnej sekcji poświęcił na jechanie po nVidii
Ja tam mu szacunku nie odbieram. Zastanawiam się tylko, ile Stallmana jest teraz w Stallmanie?? Czy to ten sam człowiek, który był współautorem ruchu Wolnego Oprogramowania?? |
_________________ Każdy Polak oczywista, dba by w domu była Vista... Windows Seven always even
Co to jest KDE?? kde to po czesku "gdzie".
"...Z ręki obcej; źródła jego dawne serwery,
A numer jego będzie... 404." |
|
|
|
 |
michal [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-18, 09:57
|
|
|
scool napisał/a: | Ja tam o intelu nic nie wiem - na prelekcji kilka minut osobnej sekcji poświęcił na jechanie po nVidii
|
Jak mu Nvidia nie pasuje, to niech zrobi lepsze własne. Jak tam projekt otwartej karty graficznej? Dalej trzeba płacić 1000$, żeby dostać marną kartę technologicznie zawieszoną między pierwszym Voodoo a Banshee? |
|
|
|
 |
|